Autob
iografie
Ebenizer
Op mijn 9de verjaardag 1968 kreeg ik een drumstelletje met papieren velletjes. Peter Koenen op een blokfluit en harmonica en ik op drum : mijn eerste band. Maar het duurde niet lang of dat ding was helemaal naar de ballen en werd vervangen door jerrycans en zeepdozen . Maar het begon allemaal echt rond 1972 na het zien en horen van de Britse rockband SLADE. Ik was daar behoorlijk van onder de indruk en ben hun platen gaan kopen en heb die dingen helemaal grijs gedraaid. Later ben ik gaan kijken naar de band {live} en na het zien en horen van het drummen van Don Powell wist ik het zeker : diep in mijn hart wilde ik nog steeds drummer worden en rocken net zoals SLADE . Dus er moest een echt drumstel komen en zo geschiedde : het was 1979. Tja, ik maar rammen en raggen op dat ding en eind dat jaar waren we met een paar man nummers aan het coveren . Dit was niets voor mij want ik wilde eigen nummers schrijven en spelen. Tot er op een dag twee jongens op de stoep stonden en kwamen kijken of ik iets voor hen kon betekenen als drummer. Na een klein voorproefje van mijn drummen was het zo ver . QUVI was geboren het was eind 1980 en was een afkorting van QUIVERING VIOLENCE. Rene Jansen Bass lead en backing vocals. Eddy Franken lead/slaggitaar, lead- en backing vocals. Ben Klaassen op drums. Er werd meteen begonnen met het schrijven van een eigen repertoire . Die nummers zijn te beluisteren op de CD van QUVI.  Door verschillende interesses in muziek zijn we gestopt en ieder is zijn eigen weg gegaan . Daarna ben ik alleen verder gegaan met schrijven van eigen nummers. Ik had inmiddels een bas/electguitar aangeschaft en probeerde mezelf dat eigen te maken en eigen opnamens te maken met mijn soundmixertje en later een vier sporen recordertje met als resultaat de CDs ............. It's all me 1981/1999 Mijn favoriet van die tijd rock.  Seven strange things 2000 Experimenteel instrumentaal. Bookmaker 2001 Rock  Condamned 2002 Heavy Rock Waarvan alle teksten en muziek door mijzelf zijn geschreven en gecomponeerd : Bass/slag/solo/accousticguitar/drums/keyboards/vocals .  De instrumenten worden door mijzelf bespeeld en ik heb alles zelf gezongen . Het jaar 2003 was het jaar van mijn persoonlijke tribute to SLADE . Ik heb in dat jaar een cover gemaakt voor mijzelf van MERRY X-MASS . 2004 was het jaar waarin ik een paar nummers schreef waarvan ik niet goed wist wat ik daarmee aan moest. Ze waren niet wat ik er van verwacht had en dit kwam omdat ik met mijn opname-apparatuur vast zat. Ik had maar vier sporen tot mijn beschikking en kon zonder nog meer kwaliteitsverlies niet verder. Het idee kwam in me op : "waarom geen videoclips?" Het beste wat ik kon doen, is om mensen te vragen die van die dingen verstand hadden en er niet zomaar in te vliegen.
Het is dan ook aan de volgende mensen te danken dat ik er aan ben begonnen en ik ben ze er ook erg dankbaar voor. Het waren collega's van mijn werk . Wil van Mill en Tjeu Stoks voor het samenstellen van de computer en de software die ik er voor nodig had . En dan was er nog Ruud Hendriks met het advies voor de camara en lenzen . Het was zo ver : mijn eerste proefopnamens waren een feit : 2004 . Dat gebeurde met de Slade-klassieker waarvan ik dus nog een opname had liggen : MERRY X-MASS EVERYBODY .  Dit was om de apparatuur een beetje te leren kennen. Misschien komt dat ding nog wel een keer op you tube als mijn eerbetoon aan mijn grote helden : SLADE. Een nieuwe fase in mijn muziekbestaan was aangebroken : het idee was er ; nu moesten er nog de mensen bij worden gezocht en een locatie voor de nummers die ik in dat jaar geschreven en opgenomen had . De locatie werd gevonden en geboekt door Pascal Klaassen en na een bezichtiging werd die ook meteen geboekt . De opnames waren in december 2005, in het kapelletje te Ubbergen  nabij Nijmegen . Dit kan ik natuurlijk nooit alleen en ik moest dan ook de mensen erbij zoeken die mij daarmee wilde helpen . Gelukkig had ik die snel gevonden en het waren voor het licht en geluid Bram en Frits Strijbos en Rinske Thomassen. Voor de foto's : Dorry Vullings-Vloet. Voor de catering en roady : Ron Vullings. De volgende clips werden daar opgenomen : No use to... The end of the event .  Wat ik ook nooit zal vergeten is de weg terug naar huis. Het was jaren geleden dat er zoveel sneeuw was gevallen als die dag en het was een lange weg terug. Al met al was het voor mij geen onbevredigend resultaat . It feels so fucking right was de volgende clip : 2006. Deze is in Overloon opgenomen samen met Dorry en Ron en  met als medespeler Mike Goemmans verkleed als bitch. Mijn oude OPEL P1 was het middelpunt van de clip. Toch zat ik nog steeds vast met de audio-opnamen en kwam ik op een punt uit van : " blijf ik zo verder klooien of ga ik op zoek naar een andere geluidsrecorder?" Dit gebeurde en de opnamens zijn van nu af aan digitaal en van betere kwaliteit . 2007 was een muzikaal jaar waar ik helemaal volledig achter sta : terug naar mijn roots : gewone ROCK muziek . My Baby & Proud is de muziek waar mijn hart ligt en komt bij mij vanbinnen uit : 2007.
Ook ben ik ervan overtuigd dat het een goed idee was en is om dezelfde mensen erbij te betrekken met kleine aanpassingen. De locatie moest behoorlijk groot zijn vanwege het feit dat deze twee clips podiumclips moesten worden . De locatie werd aangeboden door een vriend van mij die samen met een vriend van hem een zaak in interieurbouw waren begonnen. Erik Peters en mede-eigenaar Fred Hofmans . De crew bestond uit licht en geluid : Bram & Rinske. De backline werd compleet opgebouwd en verzorgd door Erik. De foto's werden weer gemaakt door Dorry en de close ups en de catering werden weer verzorgd door Ron : een perfect team. De laatste vier jaren hebben mij veel tijd gekost vanwege het wegwijs worden van al die apparatuur. Maar met een resultaat waar ik trots op ben als amateur. Ik ben weer bezig om nieuwe nummers te schrijven en op te nemen en ben dus nog niet klaar . Als ik er zoveel plezier in blijf houden als de afgelopen 28 jaar dan zit het wel goed. Ik weet niet hoe alles gaat lopen, maar ik denk wel dat dit de goede weg is om met mijn hobby verder te gaan. Het is en blijft maar een hobby dus zal ook alles wat ik doe in dit gebeuren low budget zijn en blijf ook afhankelijk van de crew. Wat live-optredens betreft, ik heb verschillende keren gepoogd een band op te richten maar dat liep uit op, in mijn ogen, een fiasco en heb nooit de goede mensen hiervoor gevonden . Misschien heb ik ook niet hard genoeg gezocht ? Maar wie weet wat de toekomst brengt ? Mocht er weer iets nieuws zijn om aan deze site toe te voegen dan zal dat zeker gebeuren . Deze site word beheerd door  Peter Klaassen Ben Klaassen